Deel dit bericht

Gezondheidsvoordelen

Hoe draagt deze gemeenschapstuin bij aan meer Positieve Gezondheid?

  • Fysieke activiteit: tuinieren is een natuurlijke workout die zowel vrijwilligers als deelnemers in beweging houdt. Na een hele dag buiten bezig zijn slaap je vaak extra lekker.
  • Ontspanning: de rust en ontspanning in deze omgeving dragen bij aan de mentale gezondheid. De tuin biedt verschillende plekjes om te genieten van de natuur en je hoofd leeg te maken.
  • Passie en voldoening: het plezier en de passie van biologisch tuinieren geven kleur aan het dagelijks leven. Ook geeft het veel voldoening om een hele dag buiten met je handen bezig te zijn.
  • Structuur en ritme: werken en oogsten in de tuin biedt een dagelijkse of wekelijkse structuur voor zowel deelnemers als vrijwilligers.
  • Gemeenschapsgevoel: het gevoel van saamhorigheid en deel uitmaken van iets groters draagt bij aan de Positieve Gezondheid. Er hangt een hele fijne sfeer in deze tuin en de vrijwilligers zijn zichtbaar trots op de tuinen en op het werk dat ze verzetten. Deze gemeenschappelijke passie voor tuinieren verbindt hen met elkaar.

 

Wil jij ook ervaren wat dit met jouw gezondheid zou kunnen doen? Heb jij interesse gekregen om een bezoek te brengen aan de Tuinen van Groede? Neem ook eens een kijkje op de website van de tuinen van Groede, je vindt hier onder andere de planning van de open meewerkdagen.